به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

این توضیحات و عنوان از ویرایش قالب ، قابل تغییر است.

مکان تبلیغات شما

امکانات وب

پر مخاطب ها

    عضویت

    نام کاربري :
    رمز عبور :

    ازدواج دائم و موقت
    عقد ازدواج از جمله پیچیده ترین عقود در قانون مدنی است و این پیچیدگی به سبب اهمیت شخصیت طرفین عقد است. دین اسلام ازدواج را مایه آرامش دانسته و به مسلمانان توصیه کرده زنان و مردان مجرد را همسر بدهند.
    تعریف ازدواج
    ازدواج به عقدی می گویند که میان زن و مرد به وجود می آید، به موجب این عقد، زن شرعاً بر مرد حلال می گردد و هدف از آن ایجاد ارتباط برای زندگی مشترک و تولید نسل می باشد .ازدواج به دو صورت موقت و دائم انجام می شود.
    ازدواج دائم
    عقد نکاح دائم به رابطه ی زناشویی می گویند که میان زن و مرد منعقد می گردد و به شکل دائمی و ابدی است و هر دو طرف از هم ارث خواهند برد و کلیه احکام ازدواج نظیر مهریه، نفقه و ارث جاری می گردد.
    عقد نکاح موقت
    گونه ای عقد می باشد که با جاری شدن صیغه ای، زن برای مدت زمان مشخص و محدود با مهریه ای معین به ازدواج مرد در می آید .
    شباهت ازدواج دائم با موقت
    عقد دائم و عقد موقت هر دو گونه ای از ازدواج می باشند و در هر دو صیغه نکاح خوانده می شود و زوجین در هر دو عقد به هم محرم می شوند، اما از نظر حقوقی هر کدام احکام خاص خود را دارند .
    عقد دائم و موقت هر دو، نخست برای محقق شدن و صحت عقد به رضایت و قبول زن و مرد احتیاج دارند.
    در هر دو عقد، زن بایستی خالی از موانع نکاح باشد؛ یعنی در عقد ازدواج فرد دیگری نباشد یا حتی در عده شخص دیگری نباشد یا از محارم مرد یا افرادی که ازدواج با آن ها ممنوع است، نباشد .
    در عقد دائم و موقت چنانچه فرزندی متولد شد، آن فرزند مشروع و حلال زاده است و در هر دو عقد فرزند ملحق به والدین است و از پدر و مادر خود ارث می برد و والدین نیز از اوارث می برند و حضانت و نفقه فرزند بر عهده پدر است و در صورت نبودن پدر بر عهده ی مادر می باشد.
    تفاوت های ازدواج دائم و موقت
    تفاوت عقد دائم و عقد موقت در ثبت
    ثبت عقد دائم الزامی است و بر اساس قانون حمایت از خانواده، مرد ملزم به ثبت آن است و در صورت امتناع از ثبت، مجرم شناخته شده و بایستی مجازات گردد .در صورتی که در عقد موقت ثبت ازدواج الزامی نیست مگر در سه مورد که عبارتند از:

    • باردار شدن زوجه
    • توافق زوجین مبنی بر ثبت نکاح
    • وجود شرط ضمن عقد مبنی بر ثبت ازدواج موقت.

    تعدد زوجات در ازدواج دائم و موقت
    مرد می تواند در صورت رعایت عدالت و کسب رضایت از زن خود یا اجازه دادگاه، چهار همسر دائمی اختیار کند، ولی در عقد موقت محدودیتی وجود ندارد.
    تفاوت ازدواج دائم و موقت در جدایی زوجین
    در ازدواج دائم، طرفین با جاری شدن صیغه طلاق، فوت یکی از طرفین یا فسخ نکاح از هم جدا می شوند، در صورتی که در ازدواج موقت طرفین با بذل مدت یا انقضای مدت و اتمام مدت عقد از هم جدا می شوند و طلاق در ازدواج موقت وجود ندارد.
    در ازدواج دائم، چنانچه مرد سه مرتبه زن خود را طلاق دهد و دوباره بخواهد به وی رجوع نماید، حتماً احتیاج به یک محلل دارد تا بتواند دوباره با آن زن ازدواج کند، ولی در عقد موقت چنین نیست و مرد می تواند با انقضای مدت یا بذل مدت بعد از هر مرتبه( حتی بیش از سه مرتبه) مجدداً زن را بدون هیچگونه محللی به عقد خود در آورد .
    تفاوت ازدواج دائم و موقت در مهریه
    مهم ترین تفاوت ازدواج دائم و موقت را می توان در مهریه دانست. وجود مهریه در ازدواج موقت الزامی است و در صورت وجود نداشتن مهریه، عقد باطل است، در حالی که در عقد دائم الزامی به وجود مهریه نبوده و چنانچه مهریه مشخص نگردد، زوجه مستحق مهر المثل یا مهر المتعه خواهد بود .
    تفاوت میان عقد دائم و موقت در نفقه
    در ازدواج دائم، نفقه زن از لحظه انعقاد عقد بر عهده مرد خواهد بود، در حالی که در عقد موقت مرد وظیفه ای برای پرداخت نفقه به زن ندارد و نفقه زن بر عهده او نیست. اما زن می تواند پرداخت نفقه را بر همسرش شرط نماید که در اینصورت عمل کردن به شرط، ضروری است.
    تفاوت بین ازدواج دائم و موقت در ارث
    در ازدواج دائم از لحظه انعقاد عقد زن از وراث مرد و مرد از وراث زن خواهد بود، اما در ازدواج موقت، زن و مرد از هم ارث نمی برند.
    عده در ازدواج دائم و موقت
    در ازدواج دائم زن بعد از طلاق یا فسخ نکاح باید 3 طهر عده نگه دارد، در حالی که در عقد موقت بایستی دو طهر عده نگه دارد .

    rii rii
    17 / 2 / 1402 - 18:55
    بازدید : 86

    آمار سایت

    آنلاین :
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید هفته گذشته :
    بازدید ماه گذشته :
    بازدید سال گذشته :
    کل بازدید :
    تعداد کل مطالب : 11
    تعداد کل نظرات : 0

    خبرنامه